Játékmódok és Szabályok

ALAPSZABÁLYOK

Bemutatkozik az Archery Tag® aréna

Archery Tag® Aréna

Fogj egy íjat és egy habszivacs hegyű nyílvesszőt, majd próbáld meg kilőni az egyik lebegő labdát! A játék fejleszti az íjász kézséget és a célzást, így az Archery Tag® -en nagy előnnyel indulsz majd. Nagyon kedvelt szórakozás gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt.

Népszerű választás születésnapi zsúrokra, csapat sport partikra, táboroknak, gyerek rendezvényekre, céges rendezvényekre, csapatépítő tréningekre, falunapokra, városi eseményekre, nyilvános rendezvényekre, adománygyűjtésekre és így tovább.

 

JÁTÉK MÓDOK

1 #PONTVADÁSZAT

Ez a játékstílus nagyon látványos a gyors tempója, sűrűn váltakozó csapateredményei miatt. Amikor egy játékost eltalálnak a nyíllal, versenyben marad és folytatja a játékot. Előnyösebb lehet a kezdő játékosok számára, vagy akik csak egy meccset játszanak.


Alapszabályok:

Ennek a játékstílusnak a célja, hogy egy adott időn belül a lehető legtöbb pontot szerezzék meg a csapatok (tipikusan 5-10 perces menetek csapatlétszám függvényében).

Pontszerzési szabályok:

 • 1 pont jár, ha
  találat éri az ellenfelet a nyíllal a következő területeken:
  játékos teste (beleértve a feje is)
  bárhol a ruházatán <
  bármelyik játékeszközön (íj, nyílvesszők, maszkok)
 • 2 pont jár, ha:
  A játékos teljes egészében kilövi a kerek célpontot az ellenfél céltábláján elkapta az ellenfél nyílvesszőjét a levegőben

2 #KLASSZIKUS

Ez a fajta játék a gyakorlottabb játékosoknak ajánlott, vagy azoknak, akik szeretnék kicsit izgalmasabbá tenni a harcot.

Amikor egy játékost eltalálnak a nyílvesszővel, az kiesik a játékból, amíg egy játékban lévő csapattársa vissza nem hívja úgy, hogy elkapja az ellenfél nyílvesszőjét a levegőben, vagy teljes egészében kilő egy kerek célpontot az ellenfél 5-pontos céltábláján.


Alapszabályok:
A játék célja, hogy a legtöbb játékos maradjon a pályán, illetve célpont a céltáblán a játékidő végén (tipikusan 5-10 perces menetek csapatlétszám függvényében).

Játékos kiejtése:
A játékost kiejtették, illetve el kell hagynia a pályát, ha eltalálja az ellenfél nyila a következő területen:

 • játékos teste (beleértve a feje is)
 • bárhol a ruházatán
 • bármelyik játékeszközön (íj, nyílvesszők, maszkok)
 • a játékos kilőtt nyilát elkapja az ellenfél játékosa a levegőben

 

Játékos visszahívása a játékba:
A játékos újból csatlakozhat a játékhoz ha:

 • a csapattárs elkapja a levegőben a ellenség nyilát
 • a csapattárs teljes egészében kilövi a kerek célpontot az ellenfél céltáblájából

Ajánlatkérés